Noutati MCA

Afacerile MCA Grup, in usoara scadere in 2013. Producatorul a bugetat investitii de 800.000 de euro

Afacerile MCA Grup, in usoara scadere in 2013. Producatorul a bugetat investitii de 800.000 de euro

MCA Grup, cel mai mare producator local de usi de garaj si rulouri exterioare pentru ferestre, a incheiat anul 2013 cu afaceri de 8 milioane de euro, in usoara scadere fata de anul anterior. Exporturile au contribuit cu aproximativ 25%, aport de doua ori mai mare comparativ cu 2012, in timp ce vanzarile pe piata interna s-au redus.

„Credem in continuare in cresterea exportului, experienta ne-a dovedit ca avem ce oferi. Obiectivul nostru pentru anul in curs este de crestere cu 20%, bazata in principal pe dezvoltarea pietelor externe”, spune Ciprian Oprea, CEO MCA Grup. MCA Grup a bugetat pentru 2014 investitii de peste 800.000 de euro, vizand intergarea unor noi categorii de produse si dezvoltarea capacitatii de productie a altora mai vechi.

Scaderea locala este generata si de mentinerea calitatii ridicate a produselor MCA si implicit a pretului, politica pe care compania o va urma si in 2014, contrar tendintelor pietei de scadere a pretului in detrimentul calitatii. Principiul pe care se orienteaza compania este de a corespunde clientilor care aleg produsele dupa calitate, siguranta si servicii asociate, si nu pe criteriul pretului minim „cu orice pret”.

Piata se stabilizeaza

In ceea ce priveste evolutia pietei usilor sectionale, trendul negativ setat in 2012 s-a domolit. Potrivit estimarilor MCA, in 2013 s-a consemnat o contractie cu aproximativ 5% valoric, in piata fiind comercializate mai multe modele economice. Insa ca volum, in Romania s-au vandut aproximativ 14.500 de usi sectionale, nivel similar cu anul anterior.

Pentru anul in curs, compania estimeaza o usoara revigorare a pietei pe zona usilor de garaj, tinand cont si de faptul ca numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale s-a mentinut in 2013 la acelasi nivel cu 2012, neinregistrand scaderi.

In zona rulourilor, MCA se asteapta la o crestere de aproximativ 10%, sustinuta de potentialul mare al pietei, intrucat in Romania doar 2% dintre ferestrele noi se comanda cu rulouri.

Cine este MCA

MCA este cel mai vandut brand autohton de usi de sectionale, controlat de societatea MILCA SRL. Producatorul roman cu o experienta de 16 ani are la Jilava, langa Bucuresti, cea mai mare fabrica de profil din Europa de Sud-Est si asigura livrari oriunde in tara. De asemenea, MCA exporta in Belgia, Franta, Austria, Germania, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova si Italia.