Noutati MCA

MCA invitata la Conferinta de Arhitectura RIFF 2011

MCA invitata la Conferinta de Arhitectura RIFF 2011

MCA, cel mai vandut brand de usi de garaj si rulouri din Romania, a propus, in cadrul Conferintei de Arhitectura RIFF 2011, o solutie inovativa de reducere a consumului domestic de energie. MCA a participat in cadrul conferintei alaturi de mari nume ale arhitecturii europene contemporane si de liderii comunitatii arhitectilor din Romania.

In cadrul evenimentului organizat la Bucuresti s-au desfasurat doua sesiuni de dezbateri profesionale despre estetica cladirilor si arhitectura viitorului si trei sectiuni specializate pe domeniile „Acoperisuri”, „Fatade”, si „Pardoseli”. Deliciul a fost oferit de o expozitie tematica in cadrul careia au fost prezentate cele mai interesante solutii arhitecturale.

Invitatul special al conferintei, arhitectul german Werner SOBEK, a vorbit despre „Arhitectura de maine”, tema apreciata de public ca fiind o poarta deschisa catre inovatia in domeniu. Cele mai importante puncte atinse au vizat tendinta arhitectilor de a crea imobile cu un consum redus de resurse si cu un grad de reciclare maxim.

Unul din planurile MCA este de a realiza in viitor rulouri care vor capta energia solara transformand-o in energie electrica, care va fi captata si utilizata in consumul casnic. Acest lucru presupune utilizarea unor vopseluri speciale cu celule fotovoltaice si legarea TermoStorurilor la un sistem electric de depozitare si distributie a energie electrice.

Arh. Marian Dragos, consultant MCA a prezentat, in cadrul panelului destinat fatadelor, viziunea sa cu privire la atributele obligatorii ale fatadelor si modul in care TermoStorurile cu protectie termica influenteaza benefic reducerea consumului energetic. Potrivit unui studiu ESSO (www.es-so.com), folosirea corecta a rulourilor exterioare poate reduce cu 10% consumul de energie termica. Pe de alta parte, pe timpul verii sistemele de rulouri filtreaza razele UV si previn formarea efectului de sera.